Šveicarijos bendrovė „CoffeeB” sukūrė naują technologiją, skirtą ekologiškai saugoti ir ruošti kavą. Ji skirta padėti atsikratyti kavos kapsulių, kurios, nors ir pagamintos iš biologiškai skaidaus plastiko, vis tiek tam tikru mastu kenkia gamtai. CoffeeB pasiūlė visiškai atsisakyti dirbtinių indų ir laikyti kavą suspaustų rutuliukų pavidalu.
Tiesą sakant, toks kavos rutuliukas vis dar turi apvalkalą, tačiau jis pagamintas iš inertiškos jūros dumblių plėvelės, bekvapės ir beskonės. Viduje esanti kava jau yra paskrudinta ir supresuota, o išorėje lazeriu išgraviruota rutuliuko sudėtis ir skrudinimo būdas. Išėmus iš pakuotės, kamuoliuką galima laikyti iki trijų mėnesių kambario temperatūroje, sausoje vietoje.
Norint paruošti rutuliukus, reikia specialaus „Globe” aparato, kurį sukūrė ta pati „CoffeeB”. Pirmiausia rutuliukas sudrėkinamas, kava viduje tampa minkštesnė, tada praduriamas apvalkalas ir įpurškiama daugiau vandens. Tada rutuliukas suspaudžiamas iki 12 barų slėgiu, kad kava būtų išspausta į išorę, kur ji paruošiama ir supilama į puodelį. Likusį tuščią kiautą galima išmesti į komposto krūvą, kur jis suirs per kelias savaites.
Teigiama, kad „Globe” kavos aparatas yra modulinės konstrukcijos, kad būtų paprasčiau jį remontuoti ir atnaujinti. Jo kaina – 170 dolerių, o devynių kavos kamuoliukų pakuotė kainuos 4,6 dolerio.